Kaymakam Çiçekli Kanispi Festivaline katıldı

22.05.2017
Edremit Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli, Çatak Kaymakamlığı ve belediyesi tarafından düzenlenen 8. Kanispi Alabalık, Bal, Ceviz ve Doğa Festivaline katıldı.

Kaymakamlık ve belediye tarafından bu yıl 8.’si düzenlenen ‘Kanispi Alabalık, Bal, Ceviz ve Doğa Festivali’ büyük ilgi gördü. Sabahın erken saatlerinden itibaren Van merkez başta olmak üzere Çatak ve bağlı köylerden çok sayıda vatandaş, ilçe merkezine 5 kilometre mesafede bulunan ve yılın sadece nisan, mayıs ve haziran aylarında suyun aktığı Kanispi alanında bir araya geldi. Van Valisi İbrahim Taşyapan, İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hacı Asım Akgül, Edremit Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli, İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, savcı ve hakimler, STK temsilcileri, kurum müdürlerinin de katıldı festival, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Dengbejler tarafından Türkçe ve Kürtçe türküler seslendirirken, festivale gelen katılımcılar ise gönüllerince halaylar çekti. İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hacı Asım Akgül’ün açılış konuşmasının ardından kürsüye çıkan Van Valisi İbrahim Taşyapan, insan olmadan bu festivallerin bir işe yaramayacağını söyleyerek, “Güzellikleri yaşanılır hale getiren insanımızdır. Bu güzellikleri içerisinde yaşanmaz hale getiren de insandır. Dolayısıyla insana değer vereceğiz. Bütün bu yapılanlar insanlarımız içindir. İnsana değer vermeliyiz. İnsanı yüceltmeliyiz ki devletimiz yücelsin. 8’ncisi kutlanan Kanispi Festivaliyle Çatak’taki tüm güzellikleri tüm dünyaya ve Türkiye’ye ulaştırıyorsunuz. Bizler bütün ülkemizin her yerinde yaşayan insanlar olarak bir bütünüz. Doğu da bizim, batıda. Ülkenin her köşesinde hakkımız var. Buraların hakkını vermeliyiz. Buraların hakkı birbirimizle kardeşliği pekiştirmek, ülkemize, birliğimize hep beraber sahip çıkmak, bunun da gereği budur. Bu topraklar üzerinde kardeşliği bozmak isteyenlere, insanımızın huzurunu kaçırmak isteyenlere de hep beraber karşı duracağız. Bu topraklar yüzyıllardır dostluğun, kardeşliğin, barışın tesis edildiği topraklar olacaktır. Vatandaşların katkısı ve desteğiyle sağlayacağız” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından katılımcılar, öğrencilerin hazırladığı kermes ve stantları gezdi. Stantlarda vatandaşlara ve protokol üyelerine bal ve ceviz ikram edildi. Rafting ve kano yarışlarının yapıldığı festivalde, yöresel oyunlar da sergilendi.

Yapılan etkinliklerin ardından Edremit Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli de, yılın sadece nisan, mayıs ve haziran aylarında suyun aktığı Kanispi Şelalesi’ne tırmanarak zirvede hatıra fotoğrafı çekti.