Kaymakam Çiçekli’den 24 Temmuz Basın Bayramı mesajı

24.07.2017
Edremit Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli, 24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Basının demokratik hayatın vazgeçilmez temel unsurlarından biri olduğunu ifade eden Atıf Çiçekli, “24 Temmuz 1908 tarihinde İkinci Meşrutiyetin ilanıyla birlikte basında sansürün kaldırılması nedeniyle her yıl 24 Temmuz günü ‘Basın Bayramı’ olarak kutlanmaktadır. Demokratik hayatın vazgeçilmez temel unsurlarından biri olan basın; tarafsız, doğru ve hızlı bir haber akışı ile yaşadığımız bölge ve tüm dünyadaki gelişmeler hakkında kamuoyunun haber almasını sağlıyor. ‘6. Güç’ olarak tabir edilen basın, devlet ile vatandaş arasında da bir köprü görevi ifa etmektedir. Özellikle ilimiz ve Edremit ilçemizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesine ve kalkınmasına önemli katkılar sağlayan yerel ve ulusal basınımızın bundan sonra da aynı duyarlılıkla görevlerini sürdüreceklerine inancım tamdır. Bu duygu ve düşüncelerle başta ilimizde faaliyet gösteren tüm değerli basın çalışanlarının 24 Temmuz Basın Bayramını kutlar, kendilerine sağlık, başarı ve esenlikler dilerim” dedi.