'Anızları yakmayın' uyarısı

08.09.2017
Edremit Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, yaz aylarının sonlarına doğru kurumaya başlayan ve ateşe verilen anızlara anında müdahale ederek, çevreye ve canlılara zarar vermesine engel oluyor.

Yerleşim yerlerine yakın yerlerde bulunan ve bilinmeyen sebeplerden dolayı ateşe verilen anızlara itfaiye ekipleri ile birlikte anında müdahale ediliyor. Van Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekiplerinin de yardımıyla müdahale edilen anız yangınları, anında söndürülerek kontrol altına alınıyor. Gerekli uyarıları da yapan zabıta ekipleri, tarım arazilerindeki faydalı mikroorganizmaların ölmemesi, toprak erozyonu ve verim kaybı gibi olumsuzluklarla karşılaşılmasının yanı sıra çevredeki ağaç, çalı ve toprak üstü canlılara zarar verdiği için anızların ateşe verilmemesi gerektiğini bildirdi.