Başkan Vekili Çiçekli’den vatandaşlarımıza mesaj

13.09.2017
Edremit Belediye Başkan Vekilimiz Atıf Çiçekli, vatandaşlarımız için bir mesaj yayınladı.

Çiçekli, “Değerli hemşerilerim; bildiğiniz üzere yaklaşık 1 yıldır Edremit Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili olarak sizlere hizmet etmekteyiz. Göreve başladığımızda ilçemizin Van’ın ve bölgenin vitrini konumunda olduğunu, ama potansiyelini kullanamadığını birçok defa ifade etmiştim. Yoğrulmaya hazır bir hamur kıvamında, ama doğru ellerde olmadığı için Edremitli ve Vanlı kardeşlerimizin bu potansiyelden hakkıyla faydalanamadığını belirtmiştim. Bu ifadelerime şunu da eklemem gerekiyor ki; gelişme ve başarı ancak biz çok yönlü olur ve her alanda mesafe kat edersek gerçekleşir. Bir yanda yol, park ve kanalizasyon yapımını ve temizlik hizmetlerini yürütürken, diğer taraftan kültürel, sosyal, sportif ve turizm altyapısını oluşturacak faaliyetlerimize devam etmekte, bu vizyondan hareketle; iki mahallemizin kanalizasyon ihalesini yaptırdık. 4 büyük ve 22 küçük park yapıp, var olanları onardık. 40 kilometreye yakın sıcak asfalt yol yapıp, temizlik faaliyetlerimize hassasiyet gösterdik. Her mahalleye yeteri kadar yeni taziye evleri, aile destek merkezleri yapıp ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız için gıda marketi, giyim mağazası ve aş evi açtık. Kültürel ve tarihi yerlerin korunup kollanmasından turizme açılmasına, sahil bandımızın sizlere kazandırılmasından halk plajlarımızın açılmasına kadar çok yönlü düşünerek ve çalışarak her alanda adımlar attık. Belediyeleri neden ve nasıl devraldığımızı hatırlıyorsunuz. Emanet ehline verilmediğinde neler yaşandığını hep beraber gördük. Bizler sizlerin bu emanetini layıkıyla muamele ederek, Edremit’i hak ettiği yere ulaştırmak için sürekli çalışıyoruz. İnşallah artık bu güzel memleket terör haberleriyle değil; kalkınmayla, istihdamla ve turizmle anılır hale gelmesini, Edremit’in bir huzur şehri olmasını sözde değil gönülden arzu ediyoruz. Sizlerin de bildiği gibi Edremit Halk Plajı ve Olimpik Binicilik Merkezini siz hemşehrilerimizin hizmetine kazandırdık. Ayrıca Sahil Kordonu çalışmalarımız, Prestij Cadde projemiz ve Van Evleri projemiz devam etmekte. Şunu da ifade etmek istiyorum ki, turizm altyapısını oluştururken dalga etkisiyle çok sayıda istihdam olanağı oluşturuyoruz. Yaptığımız bu ilgi çekici noktalarla Van’ın iç ve dış turizm pastasından daha çok pay almasını arzu ediyor, ciddi istihdam sıkıntısı yaşanan memleketimizde turizm sektörü üzerinden insanlarımızın evlerine ekmek götürebilmelerinin gayretine giriyoruz. Görev yaptığım süre zarfında sürekli yeni çalışmalar içinde olacağımızı ve sizlere yakışır çalışmalarımıza devam edeceğimizin de müjdesini vermek istiyorum. Daha güzel günlerin bizleri beklediğini memnuniyetle müjdeliyor, selamlarımı ve muhabbetlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.