Edremit’te TOKİ Sakinleri İçin Tandır Evleri Yapıldı

29.11.2017
Edremit Belediyesi, Esentepe Mahallesi TOKİ sakinlerinin talebi üzerine bölgede yapılan 3 adet tandır evi yapımı tamamladı.

Deprem sonrası TOKİ’lere yerleşen vatandaşların tandır evi geleneğini sürdüremediklerinden kaynaklı ve ekmek alımında maddi sıkıntılar yaşamaları nedeniyle belediyeden tandır evleri yapılması konusunda talepte bulunmaları üzerine Edremit Belediyesi harekete geçti. Edremit Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli’nin talimatlarıyla Esentepe Mahallesi’nde yapımına başlanan tandır evleri tamamlandı. Aynı bölgelerde vatandaşlarca gelişi güzel yapılan ve sağlıksız koşullarda olan derme çatma barakaların da önüne geçileceği gibi, vatandaşların daha hijyenik ortamlarda ve yağmur, kar geçirmeyen mekanlarda ekmeklerini yapmaları hedefleniyor. Her biri 16 metrekare alanı kapsayacak olan 3 adet tandır evinin yanı sıra bir de odunluk yapılıyor. Mahalle sakinlerinin kendi ekmeğini dönüşümlü olarak pişireceği tandır evlerinin yapımı, mahalle sakinleri tarafından ise takdirle karşılandı.