Başkan Çiçekli'nin Zeytin Dalı Harekatı Çağrısına Edremitliler Sessiz Kalmadı

24.01.2018
Edremit İlçesi’nde Zeytin Dalı Harekatı'na destek için bazı evler, camiler, sokaklar ve kurum binalarına Türk bayrakları asıldı.

Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'na Edremit’teki vatandaşlar da destek veriyor.

Van'ın Edremit ilçesinde, Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli'nin çağrısı üzerine bazı evler, camiler, sokaklar ve kurum binaları harekata destek için Türk bayraklarıyla donatıldı.

Evine dev Türk bayrağı asan Kaymakam Çiçekli, harekatın, terör örgütleri ve uzantılarının bölgeden temizlenmesi ve refahın sağlanması için düzenlendiğini söyledi.

Bu kapsamda kendilerinin de dua ve ellerindeki imkanlarla ordunun ve devletin yanında olmaya gayret gösterdiklerini anlatan Çiçekli, şöyle konuştu:

"Edremit'te, Van'da tüm Türkiye'de evlerimize astığımız bayraklarla, devletimizin ve ordumuzun yanında olduğumuzu, birliğimizi ve beraberliğimizi kimsenin bozamayacağını, bazı provokatif çağrılara itibar etmediğimizi ve etmeyeceğimizi göstermek istedik. Tüm vatandaşlarımızı tüm kardeşlerimizi bayraklarımızı evlerimizin balkonlarına asmaya davet ediyoruz. Tüm dost ve düşman Edremit'in bu kapsamda yerini, pozisyonunu görsün ve herkese bu noktada güzel bir mesaj verelim."

Vatandaşlardan Mahir Bulut ise Kaymakam Çiçekli'nin çağrısı üzerine evlerine bayrak astıklarını belirterek, "Askerimize destek için bayrağımızı astık. Askerimizin yanındayız, Allah'ın izniyle zaferle ayrılacağız." dedi.

Vatandaşlardan Ercan Saltuk da Zeytin Dalı Harekatı'nı sonuna kadar desteklediklerini vurgulayarak, "Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Bütün dualarımız onlarla. Hayırlısıyla tez zamanda dönerler. (Terör örgütü PYD/PKK) Kürt halkını temsil etmiyorlar. Biz devletimizin arkasındayız sonuna kadar." ifadesini kullandı.