GÖRÜŞ, ÖNERİ VE BİLGİLENDİRME DUYURUSU

GÖRÜŞ, ÖNERİ VE BİLGİLENDİRME DUYURUSU

Atık Su Altyapı ve Evsel Katı Atık Bertaraf Tesisleri Tarifelerinin Belirlenmesinde Uygulanacak Usul ve Esaslara İlişkin Yönetmelik” 27 Ekim 2010 tarih ve 27742 sayılı Resmi Gazetede yayınlanmış ve aynı tarihte de yürürlüğe girmiştir. Söz konusu Kuruluş, Birlik, Yönetim, idare ve Yöneticilere bu konuda yetki ve görevler vermiş, yükümlülükler getirmiştir.

Ayrıca Yönetmeliğin 23.maddesinde "2872 sayılı Çevre Kanununun” 11. maddesinde belirtilen idarelerce ve Belediye Meclisince, Atık Su ve Evsel Katı Atık Tarife Ücretleri kararı alınmadan önce halkın önerilen tarifeler ve esasları hakkında bilgilendirilmesi, görüş ve önerilerinin alınması maksadıyla ücretlerin hangi esaslar çerçevesinde belirlendiği, hangi ana maliyet kalemlerinin dikkate alındığını, geçmiş yıllardaki maliyetleri planlanan yatırım programını ve önerilen tarifeleri içerecek bir rapor hazırlanır. " denilmektedir.

Bu nedenle; Edremit Belediyesi Katı Atık İdaresi olarak, 2021 Yılı Evsel Katı Atık Tarifeleri ile ilgili raporunu hazırlamış olup halkımızın, kamu kurum ve kuruluşlarının ve özel şirketlerin görüşlerini almak ve bilgilendirmek için, COVID-19 nedeniyle  toplantı yapılmayacaktır.  Bu konu hakkında Aşağıda belirtilen linkten bize görüş ve önerilerinizi iletebilirsiniz.

Görüş ve Öneri Linki (Tıklayın)

İstek Ve Şikayet Hattı ALO 153