Edremit ESEM'de 240 öğrenciden 112'si Üniversiteli oldu

25 Ağustos 2022

Edremit ESEM'de  240 öğrenciden 112'si Üniversiteli oldu

Van'da özel kurslara gitme imkanı olmayan öğrenciler Edremit Belediyesine bağlı Sürekli Eğitim Merkezleri sayesinde üniversitelerin çeşitli bölümleri kazandı.

Edremit Belediyesi öğrencilerin üniversiteye daha iyi hazırlanmalarının yanında eğitim seviyesi yüksek bir Edremit için ilçenin bazı yerlerinde Sürekli Eğitim Merkezlerini açtı.

Bu sürekli Eğitim Merkezlerinde başta kaynak kitap ve deneme sınavları gibi birçok ihtiyaçları da Edremit Belediyesi tarafından karşılanıyor. Burada öğretmenlerde oluşturulan profesyonel kadro ile üniversite sınavlarında başarılı sonuçlar elde edildi.

Sonuçların açıklanması ile birlikte Edremit Belediyesinde 240 öğrenciden 112'si,  üniversitelerin çeşitli bölümlerine yerleşti.

İlk yılında tıp, hukuk, mühendislik ve mimarlık gibi önemli fakülteleri kazanan öğrencilerinin aileleri, öğretmenleri ve belediye yöneticileri büyük sevinç yaşadı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, sonuçlar bizi gururlandırdı dedi.

Başkan Say," İlk yılında bu başarıyı yakalamış olan öğretmenlerimize de teşekkür ediyorum. Van'ımızda yaşayan ve dershaneye gitme, eğitim alma imkanı olmayan birçok kardeşimize böyle bir ortam sunduk. Yerleşmiş olan kardeşlerimize üniversite hayatlarında başarılar diliyorum." Dedi.

Öğrencilerin ücret ödemeden bir yıl boyunca merkezde eğitim aldıklarını anlatan Başkan Say, "Kaynak desteği verdik. Ders ve etüt aralarında ve boş zamanlarında ikramlarda bulunduk. Mahallelerimizde kütüphaneler, etüt merkezleri açıyoruz. Bu yıl 3 sürekli eğitim merkezi daha açacağız. Edremit, etüt merkezleriyle, kütüphaneleriyle de eğitim merkezi olacak. Kontenjanımız olduğunda Edremit dışından da başvuru aldık. Hiçbir ayrıma gitmedik. Başvuruların tamamını değerlendirdik. İnşallah bu sene kapasitemizi artırarak daha fazla kardeşlimizi yararlandıracağız." dedi.

Bilgisayar mühendisliği bölümünü kazanan Taha Kayatürk de "Edremit Sürekli Eğitim Merkezinde bir sene eğitim aldım. Hocalarımızın da katkısıyla hayal ettiğim bölümü kazandım. Mutluyum. Burada ücretsiz olarak kaliteli koşullarda eğitim gördük. Öğretmenlerimiz kazanmamız için çok çaba gösterdi." ifadelerini kullandı.

WhatsApp İstek Ve Şikayet Hattı (0432) 312 2 153