Belediye Halk Lokantamız çok yakında açılıyor

10 Ekim 2025
Belediye Halk Lokantamız çok yakında açılıyor
Belediye Halk Lokantamız çok yakında açılıyor
 
Belediyemiz halk lokantası projesini hayata geçiriyor. Bir süredir hazırlıkları yapılan proje, belediye meclisine sunularak oy birliğiyle kabul edildi.
 
Belediyemiz, sosyal belediyecilik anlayışı doğrultusunda önemli bir projeyi daha hayata geçiriyor. Ekim Ayı Meclisi’nin 4’üncü bileşiminde, yapılan oturumda Halk Lokantası projesi meclis üyelerinin oyuna sunuldu ve oy birliğiyle kabul edildi.
 
 
Eşbaşkan Koç: Hazırlıklar tamamlanmak üzere
 
 
Toplantıda konuşan Eşbaşkan Rabia Başak Koç, projenin sosyal belediyeciliğin en güçlü örneklerinden biri olacağını vurguladı. Koç, lokantanın açılışına ilişkin yaptığı açıklamada, "Halk lokantamızın tüm hazırlıkları son aşamaya geldi. Önümüzdeki günlerde açılışını gerçekleştirerek yurttaşlarımızın hizmetine sunacağız.” ifadelerini kullandı.
 
 
Herkesin sıcak ve sağlıklı yemeğe ulaşabilmesi
 
 
Sosyal Hizmetler ve Halkla İlişkiler Komisyonu’nun yürüttüğü çalışma kapsamında hayata geçirilecek olan Halk Lokantası, özellikle dar gelirli ailelerin, öğrencilerin, günlük işlerde çalışan emekçilerin, emeklilerin ve yaşlıların sıcak, sağlıklı ve uygun fiyatlı yemeklere ulaşmasını sağlayacak.
 
 
Her gün üç çeşit yemek sunulacak
 
İlçe merkezinde yer alan lokantada her gün üç çeşit yemek servis edilecek. Menü her hafta özenle hazırlanarak belediyenin sosyal medya hesaplarından paylaşılacak. Böylece yurttaşlar, önceden hangi yemeklerin sunulacağını öğrenebilecek.
 
 
İstihdam ve Dayanışma Bir Arada
 
Halk Lokantası’nda görev alacak personel Belediyemiz tarafından istihdam edilecek. Proje bu yönüyle yalnızca ekonomik bir kolaylık sunmakla kalmayıp, istihdamı destekleyen ve dayanışmayı güçlendiren bir sosyal hizmet modeli oluşturacak.
Yatırım ile ilgili diğer haberler