Van Barosu Çevre Komisyonu’ndan belediyemize ziyaret

16 Nisan 2026
Van Barosu Çevre Komisyonu’ndan belediyemize ziyaret

Van Barosu Çevre Komisyonu üyeleri, belediyemizi ziyaret ederek kent ve çevre sorunlarına ilişkin karşılıklı görüş alışverişinde bulundu. Eşbaşkanımız Cemil Komi, belediye meclis üyeleri ve ilgili birim müdürleri ile komisyon üyelerinden Necdet Ceyhan ve Mesut Işık’ın katılımıyla gerçekleşen toplantıda, ilçenin ekolojik geleceği ve şehircilik sorunları masaya yatırıldı. Ekolojik ve kentsel sorunların tartışıldığı toplantıda, Edremit’in doğal yapısının korunması ve sürdürülebilir bir kentleşme modelinin oluşturulması adına kritik başlıklar ele alındı.

Görüşülen temel konular şunlar oldu:

 

• Çevre Kirliliği ve Ekoloji: İlçe genelindeki çevre kirliliği ile mücadele yöntemleri ve ekolojik dengenin korunması için atılacak adımlar.Sıfır atık ile ilgili çalışmalar.

 

• İmar ve Kaçak Yapılaşma: İmar planlarındaki aksaklıklar ve ilçenin estetiğini bozan, doğaya zarar veren kaçak yapılarla mücadelede izlenecek kararlı stratejiler.

 

• Sahil Şeridinin Korunması: Van Gölü kıyı şeridinin işgalden korunması ve temiz tutulması.

 

• Altyapı ve Yol Kirliliği: İlçe genelindeki bozuk yolların onarımı, yeni yolların yapımı, temizlik çalışmaları ve çevre kirliliğine neden olan unsurların bertaraf edilmesi.

 

Eşbaşkan Cemil Komi, Van Barosu Çevre Komisyonu’nun ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, sorunların çözümünde sivil toplum kuruluşları ve meslek odalarıyla iş birliği içinde hareket etmenin önemine vurgu yaptı.

 

Genel ile ilgili diğer haberler