Belediyemiz, kırsal mahalle ziyaretlerini sürdürüyor. Bu hafta Dönemeç (Engil) Mahallesi’ni ziyaret eden belediyemiz heyeti, mahallelinin talep ve önerilerini dinledi ardından mahallede yapılacak hizmetleri anlattı.
Belediyemiz, uzun zaman önce başlattığı kırsal mahalle ziyaretlerine devam ediyor. Her hafta bir mahalleye giden yönetimimiz, mahallenin sorun ve ihtiyaçlarını yerinde tespit ederek kısa ve orta vadede mahalleye yapılacak hizmetleri anlatıyor.
Her hafta yapılan ziyaretlerin bu haftaki durağı Dönemeç Mahallesi oldu
Ziyaretlerin bu haftaki durağı Dönemeç (Engil) Mahallesi oldu. Belediyemiz eş başkanı Cemil Komi, eş başkan yardımcımız Zana Karakaya, meclis üyelerimiz ile belediyemiz birim amirlerinin katıldığı ziyarete, mahallelinin ilgisi yüksek oldu. Mahalle taziyesi evinde gerçekleşen buluşmada konuşan eş başkanımız Cemil Komi, göreve geldikleri süre boyunca halkla bir arada olmaya özen gösterdiklerini kaydetti.
Eş başkan Komi; ‘Sorunları yerinde tespit etmek bizim için önemli’
Belediyenin borç durumundan da söz eden Komi, mahallelerdeki sorunları birlikte mücadele ederek çözüme kavuşturacaklarını söyledi. Komi, “ Hem karar alma süreçlerinde hem de hizmetleri hayata geçirme noktasında halkla koordineli olarak hareket ediyoruz. Borçlar çok fazla, yükümüz ağır ancak bu sorunları halkımızla el ele vererek çözüme kavuşturacağız. Sorunları yerinde tespit etmek de bizler için oldukça önemli. Bu nedenle sizin mahalleye dair sorun, taleplerini önemsiyoruz.” dedi.
Mahalleli ise, ziyaretlerden dolayı belediye heyetine teşekkür etti, mahalleleri için talep ve beklentilerini dillendirdi.
Belediyemiz ev sahipliğinde gerçekleştirilecek Sırrı Süreyya Önder Futbol Turnuvası'nın kura çekimi yapıldı. 44 takımın yarışacağı turnuvanın ilk maçı kadınlar arasında yapılacak.
Belediyemizin , 213 sayılı Vergi Usul Kanunu kapsamında dört yılda bir düzenlenen arazi rayiç bedelleri belirleme toplantısının ilki gerçekleştirildi.
Belediyemiz Mayıs ayı meclis toplantılarının son oturumunu engelli bireyler yönetti. Burada konuşan Eşbaşkanımız Cemil Komi, engelliler adına daha yaşanılabilir bir kent için çabaladıklarını söyledi.
Belediyemiz, Van Gölü sahilinde ücretsiz yoga etkinliği başlattı. İlki yoğun bir ilgiyle gerçekleşen etkinlikler, her Çarşamba ve Cumartesi günleri düzenli olarak devam edecek.
Belediyemiz Mayıs ayı olağan meclis toplantıları başladı. Eşbaşkanımız Rabia Başak Koç başkanlığında gerçekleşen birinci oturumda, 2 gün önce hayatını kaybeden Halkların Özgürlük ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder anıldı.
İlçe sahilinin modern bir görünüme kavuşturulması için önemli bir projeyi hayata geçiriyoruz. 22.750 metrekarelik alanda uygulanacak proje ile ilçenin uğrak yerlerinden olan mesire alanını yeniliyoruz.
İlçemizde bağlı mahalle muhtarları, Ramazan Bayramı dolayısıyla belediye yönetimini ziyaret ederek bayramlaştı.
Belediyemiz, ilçedeki ulaşım altyapısını iyileştirmek amacıyla başlattığı yol yapım ve düzenleme çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Mevcut yolların düzenleme çalışmasını gerçekleştiren ekipler, yeni yollar açarak ilçenin ulaşım ağını genişletiyor.
Belediyemiz Meclisi Mart ayı son toplantısı, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlamasıyla açıldı. Kadınların geleneksel giysileriyle katıldığı oturumu, kadın meclis üyeleri yönetti.Burada konuşan Belediyemiz Eşbaşkanı Rabia Başak Koç, kadınların dayanışma ile güçleneceğini söyledi.
Belediyemiz, bir köpeği sokaktan alırken kötü muameleye maruz bırakan iki personeli hakkında idari soruşturma başlattığını duyurdu. Belediye Hayvan Barınma Evi’ne getirilen köpeğin sağlık durumunun iyi olduğu ve bir süre burada gözetim altında tutulacağı açıklanırken Eşbaşkanlarımız Rabia Başak Koç ve Cemil Komi, barınma evini ziyaret ederek köpeğin sağlığı hakkında bilgi aldı.