Belediyemiz, kırsal mahalle ziyaretlerini sürdürüyor. Bu hafta Dönemeç (Engil) Mahallesi’ni ziyaret eden belediyemiz heyeti, mahallelinin talep ve önerilerini dinledi ardından mahallede yapılacak hizmetleri anlattı.
Belediyemiz, uzun zaman önce başlattığı kırsal mahalle ziyaretlerine devam ediyor. Her hafta bir mahalleye giden yönetimimiz, mahallenin sorun ve ihtiyaçlarını yerinde tespit ederek kısa ve orta vadede mahalleye yapılacak hizmetleri anlatıyor.
Her hafta yapılan ziyaretlerin bu haftaki durağı Dönemeç Mahallesi oldu
Ziyaretlerin bu haftaki durağı Dönemeç (Engil) Mahallesi oldu. Belediyemiz eş başkanı Cemil Komi, eş başkan yardımcımız Zana Karakaya, meclis üyelerimiz ile belediyemiz birim amirlerinin katıldığı ziyarete, mahallelinin ilgisi yüksek oldu. Mahalle taziyesi evinde gerçekleşen buluşmada konuşan eş başkanımız Cemil Komi, göreve geldikleri süre boyunca halkla bir arada olmaya özen gösterdiklerini kaydetti.
Eş başkan Komi; ‘Sorunları yerinde tespit etmek bizim için önemli’
Belediyenin borç durumundan da söz eden Komi, mahallelerdeki sorunları birlikte mücadele ederek çözüme kavuşturacaklarını söyledi. Komi, “ Hem karar alma süreçlerinde hem de hizmetleri hayata geçirme noktasında halkla koordineli olarak hareket ediyoruz. Borçlar çok fazla, yükümüz ağır ancak bu sorunları halkımızla el ele vererek çözüme kavuşturacağız. Sorunları yerinde tespit etmek de bizler için oldukça önemli. Bu nedenle sizin mahalleye dair sorun, taleplerini önemsiyoruz.” dedi.
Mahalleli ise, ziyaretlerden dolayı belediye heyetine teşekkür etti, mahalleleri için talep ve beklentilerini dillendirdi.
Japonya Maslahatgüzarı Tahana Koji, Japonya Büyükelçiliği yetkilileri, Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Neslihan Şedal ve Abdullah Zeydan, Eşbaşkanlarımız Rabia Başak Koç ve Cemil Komi ile belediye meclis üyelerimiz, Miyazaki Koru Parkı’nı ziyaret etti.
Belediye meclisimizin Ocak ayı toplantıları başladı. Gündem maddelerinin görüşülmesinden önce söz alan Eşbaşkanımız Cemil Komi, meclisin yeni yılını kutlayarak 2025 yılında Edremit için daha çok çalışacaklarını dile getirdi.
Van'da dün akşam saatlerinden itibaren kenti etkisi altına alan kar yağışı sonrası Edremit’te karla mücadele başladı. Belediyemiz, yol açma, kar küreme ve tuzlama çalışmalarını birçok koldan eş zamanlı olarak sürdürüyor.
Belediyemizin, tüketicilerin sağlıklı gıdaya erişimi sağlamak amacıyla sürdürdüğü “Beyaz Bayrak” uygulamasını almaya hak kazanan işyeri sayısı her geçen gün artıyor. Denetimlerin ardından uygulamaya dahil edilen işletmelere beyaz bayrak ve plaket verildi.
Belediyemiz, gerçekleştirilmesi planlanan Refet ÜNAL Yüzen Otel Projesi için belediyemiz önceki yönetimi ile LVM Denizcilik Turizm Gıda A.Ş. arasında imzalanan sözleşmeyi, firmanın yükümlülüklerini yerine getirmemesi nedeniyle feshetti. Belediyemizin zarara uğradığı projeyle ilgili fesih kararı, belediye meclisi tarafından oy çokluğuyla kabul edildi.
Belediyemiz, yeni yıla sayılı günler kala ilçede kapsamlı kontroller gerçekleştirdi. Gıda mühendislerinin olduğu kontrollerde Edremitlilerin sağlıklı gıdaya erişimi hedeflendi.
Belediyemiz, ilan ettiği 20 beden işçisi alımı hakkında bazı basın yayın organlarında listenin torpille belirlendiği iddialarına dair açıklama yaptı. Açıklamada, iddiaların asılsız olduğu belirtildi, sürecin komisyon değerlendirmesi ile objektif bir şekilde yürütüldüğü bildirildi.
Sözleşmesi feshedilen Küçük Balıkçı Barınağı’nın belediyemizden alınarak Van İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne devredilmesi, düzenlenen basın açıklaması ile protesto edildi. Açıklamada konuşan belediyemiz Eşbaşkanı Rabia Başak Koç, kent halkının cezalandırıldığını söyleyerek yanlıştan dönülmesi çağrısında bulundu.
2017 yılında Milli Emlak Müdürlüğü ile yapılan sözleşme ile işletmesi 10 yıllığına belediyemize devredilen Edremit Küçük Balıkçı Barınağı’nın işletmesine ait sözleşme, 2021 yılında inşa edilen yapılar gerekçe gösterilerek 17 Ekim tarihinde tek taraflı olarak feshedildi. Liman, yürütmeyi durdurulması için açtığımız dava süreci devam ediyorken belediyemizden alınarak Van İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne devredildi.
Belediyemiz bir taraftan karla mücadele ederken diğer taraftan yol yapım, onarım ve iyileştirme çalışmaları yapıyor. Yurttaşların talebi doğrultusunda hareket eden ekiplerimiz, ilçe genelindeki birçok yol için acil önlemler alıyor.