Edremit'te okul kantin ve yemekhanelerinde sıkı denetim Belediye Zabıta Müdürlüğümüz, öğrencilerin sağlığı için başlattığı okul kantini ve yemekhanelerindeki denetimlerini sürdürüyor. Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz, ilçe genelindeki okul kantinleri ve yemekhanelerde denetimlerini sürdürüyor. Eğitim-öğretim yılıyla birlikte sıklaştırılan kontrollerde; hijyen koşulları, satılan ürünler ve fiyat etiketleri incelenerek gerekli işlemler uygulanıyor. Gerekli Uyarılar Yapıldı Ekiplerimiz, bazı kantinlerde satışı yasaklanmış ürünlerin bulunduğu tespit ederek son kullanım tarihi geçmiş gıdaları uygun şekillerde imha ediyor. Kantinlerin genel hijyen durumu gözlemleyen ekipler, fiyat etiketlerinin yönetmeliğe uygun olup olmadığını da kontrol etti. Tekrarı halinde cezai işlem uygulanacak Yemekhane hizmeti bulunan okullarda ise yemek hazırlık alanları, kullanılan ürünlerin son kullanım tarihleri ve temizlik kuralları dikkatle incelendi. Sağlığa zararlı ürünlerin satışına kesinlikle izin verilmeyeceği belirtilerek, benzer ihlallerin tekrarı halinde cezai işlem uygulanacağı bildirildi.
Edremit’te Halk Buluşmalarımız Mahalle Mahalle Devam Ediyor Belediyemiz, Halkçı ve şeffaf belediyecilik anlayışı doğrultusunda mahalle mahalle, sokak sokak yurttaşlarımız ile yüz yüze buluşmalara devam ediyor. Belediyemiz, ilçe halkının sorun ve taleplerini tespit etmek ve ortak çözüm üretmek için başlattığı halk buluşmalarına devam ediyor. Buluşmaların bu sefer ki adresi Yeni Mahalle oldu. Yeni Mahalle Hacı İbrahim Turşak Taziye Evi'nde gerçekleştirilen buluşmaya Belediye Eşbaşkanımız Rabia Başak Koç, Eşbaşkan Yardımcısı Zana Karakaya, belediye meclis üyeleri, birim amirleri ve çok sayıda mahalle sakini katıldı. Mahalle sakinleri, altyapı eksiklikleri, doğalgaz hattı, sokak hayvanlarının barınma ihtiyacı ve taziye evlerindeki eksiklikler başta olmak üzere mahallelerine dair sorun ve taleplerini dile getirdi. “Kaynaklarımızı halkın ve kadınların önceliklerine göre kullanıyoruz” Eşbaşkan Rabia Başak Koç, yurttaşların tüm taleplerini tek tek not aldıklarını belirterek, mevcut tasarruf tedbirleri ve kısıtlı bütçeye rağmen, hizmetleri yurttaşların öncelikli ihtiyaçları doğrultusunda sürdürdüklerini ifade etti. Konuşmasında özellikle kadınların yaşamını kolaylaştıracak, üretime katılımını artıracak ve kamusal alanlarda görünürlüğünü güçlendirecek çalışmalara öncelik verdiklerini vurgulayan Koç, “Bizler belediye olarak kaynaklarımızı halkın önceliklerine göre kullanıyor, her bir mahallemizde yurttaşlarımızın sesine kulak veriyoruz. Kadınların toplumsal yaşamda daha aktif ve eşit biçimde yer alması için üreteceğimiz hizmetleri kadınların ihtiyaç ve önerileriyle şekillendireceğiz. Dayanışma ile aşamayacağımız hiçbir sorun yok.” dedi. “Katılımcı ve Dayanışmacı Belediyeciliği Güçlendiriyoruz” Ardından konuşan Eşbaşkan Yardımcısı Karakaya, belediye yönetimi olarak katılımcı, dayanışmacı ve eşitlikçi bir yönetim anlayışını benimsediklerini vurguladı. Karakaya “Her mahallemize eşit hizmet götürmek için çabalıyoruz. Yurttaşlarımızın fikirleri ve talepleri bizim için yol gösterici nitelikte. Bu buluşmalar, halkın doğrudan sürece katıldığı demokratik belediyecilik anlayışımızın en önemli örneklerindendir,” ifadelerini kullandı.
Belediyemiz Ekim ayı meclis toplantısının ikinci oturumu, Eşbaşkanımız Rabia Başak Koç başkanlığında gerçekleştirildi. Dün başlayan toplantıda, gündem maddelerinin görüşülmesine bugün de devam edildi.
Her parka meşe fidanları dikilecek
Toplantıda öne çıkan gündem maddelerinden biri, Tarım ve Kırsal Hizmetler Komisyonu’nun raporu oldu. Komisyon, ilçenin yeşil dokusunu güçlendirmek ve doğa dostu bir çevre anlayışını yaygınlaştırmak amacıyla Edremit’teki park, bahçe ve çocuk oyun alanlarına meşe fidanları dikilmesi yönünde karar aldı.
Komisyon raporunun meclis üyeleri tarafından oy birliğiyle kabul edilmesinin ardından görüşmelere, sonraki oturuma kadar ara verildi.
İlçenin ulaşım alt yapısını güçlendirmek için onlarca cadde ve sokağı asfaltla buluşturduk. Çalışmalar kapsamında son 1 ayda 9 km’lik yol asfaltlandı.
İlçedeki halk toplantılarına devam ediyoruz. Mahalle mahalle süren toplantılara yoğun ilgi gösteren ilçe halkı sorun ve taleplerini doğrudan dile getirme fırsatı buluyor.
Belediyemiz, ilçe genelinde halk toplantılarına başladı. Dilkaya Mahallesi ile başlayan buluşmalar, periyodik olarak tüm mahallelerde devam edecek.
İlçedeki yol asfalt çalışmalarına devam ediyoruz. Eminpaşa Mahallesi ile başlayan çalışmalar Şabaniye ve Kurubaş Mahallesi ile devam ediyor.